17 juli 2020 Redactie BBQSTREET

Lamsrack met krieltjes en baked beans met speklappen

Typische barbecuegerechten in deze aflevering van BBQSTREET. Harm-Jan maakt fantastische lamsracks met een heerlijk frisse French Garden marinade. En speklappen met baked beans. Kun jij ook!

Print dit recept

INGREDIËNTEN

Lamsrack
2 lamsrack aan streng (ongeveer 16 racks)

French Garden (marinade)
1 teen knoflook
2 el uienpoeder
Zout, peper
2 el verse bieslook (of gedroogd)
2 el verse dille (of gedroogd)
2 el verse dragon (of gedroogd)
2 el verse rozemarijn (of gedroogd)
2 el verse peterselie (of gedroogd)
2 el verse tijm (of gedroogd)

Krieltjes
500 g vastkokende aardappels
250 g champignons
1 teen knoflook
250 g spekreepjes
3 takjes verse rozemarijn
olijfolie
grof zeezout

Benodigdheden
Skillet of braadslee
Olijfolie

INGREDIËNTEN

Baked beans met speklappen
4 dikke speklappen
250 g spekstukjes
2 blikken witte bonen a 400 gr
1 blik kidneybonen a 200 gr
3 eetlepels ketchup
2 eetlepels chilisaus
1 eetlepel worcestersaus
1 eetlepel sambal oelek
1 blik perzikstukjes a 100 ml afgegoten
Handvol geraspte mozzarella of andere jonge kaas
1 stokbrood

Benodigdheden
Dutch Oven of andere gietijzeren pan met deksel

Bereidingswijze

Vijzel en meng alle ingrediënten voor de marinade en laat deze een paar uur staan.
Verwarm de BBQ voor op 180 graden. Bak de racks even rondom aan. Leg dan de racks met de ribben buiten de bbq (tegen verbranden van de botjes) en doe het deksel op de bbq. Gaar circa 30 minuten. Smeer de racks halverwege in met de marinade.
Snij de lamsrack door op de ribben en serveer ze met nog wat extra french garden.

Borstel de aardappeltjes schoon en snijd in partjes. Snijd de champignons in partjes. Pel en hak de knoflook grof. Doe de spekreepjes in de pan, bak deze in circa 15 minuten krokant. Haal de spekreepjes uit de pan en hou ze apart. Verwarm olijfolie in de pan en voeg de aardappels toe. Bak de aardappeltjes circa 20 minuten. Voeg de
spekjes en champignons toe en bak nog circa 10 minuten. Voeg net voor serveren grof zeezout en rozemarijn toe.

Bak de spekreepjes uit in circa 15 minuten. Voeg de twee soorten bonen, ketchup, chilisaus, worcestersaus en sambal toe en laat alles op een laag vuur circa 30 minuten sudderen. Roer regelmatig in de pan. Voeg de perziken en mozzarella toe en laat deze nog 15 minuten meesudderen.

Bak ondertussen de speklappen op het hete deel van de barbecue tot ze mooi gaar en knapperig zijn. Snijd het stokbrood in dikke plakken en gril rondom knapperig en bruin. Bestrijk het gegrilde brood met olijfolie en bestrooi met grof zeezout.

, , , , , , , , , ,