In deze aflevering van BBQSTREET maakt Ralph een heerlijke frisse van gegrilde kip en grote garnalen salade. Wat een prachtige combinatie en dit allemaal van de barbecue!
INGREDIËNTEN
300 gram kippendijen
12 gepelde reuzengarnalen
2 avocado’s
0,25 Turks brood
1 mango
6 little gem-sla (baby romaine)
Chilisaus (ananas-mango)
Olijfolie
Peper en zout
Knoflook-gembermarinade
0,25 l olie
2 chilipepers
125 ml gembersiroop
4 tenen knoflook
zout
peperkorrels
INGREDIËNTEN
BBQ-rub
1 el paprikapoeder
1 el zout
1 el knoflookpoeder
1 el bruine suiker
0,5 el uienpoeder
0,5 el tijm
0,5 el geraspte limoenschil
1 tl chiliflakes
0,5 tl cayennepeper
0,5 tl komijnpoeder
Bereidingswijze
Maak eerst de bbq-rub en de knoflook-gembermarinade. Meng voor de bbq-rub alle
specerijen met elkaar. Snijd voor de knoflook-gembermarinade de pepers fijn. Pel en hak de knoflook fijn. Meng alle ingrediënten met elkaar. Kruid de kippendijen lichtjes met de rub.
Marineer de garnalen in de knoflook-gembermarinade. Grill de kip in circa 20 minuten en snijd daarna in reepjes. Rijg de garnalen met aanhangende marinade aan een spies en gril circa 5 minuten. Halveer de avocado’s, haal de pit eruit en schep met een lepel het vruchtvlees eruit. Snijd het vruchtvlees van de avocado in blokjes van circa 1 centimeter.
Snijd het brood in dikke plakken, besprenkel met olie en bestrooi met zout. Rooster het brood circa 4 minuten rondom goudbruin. Snijd het brood in grote croutons.
Schil en snijd de mango in plakken. Gril de mango circa 2 minuten en snijd daarna in stukjes van circa 1 centimeter. Halveer de kropjes sla over de lengte. Gril de halve little gems op medium high temperatuur circa 1,5 minuut per kant. Verwijder het ‘kroontje’.
Meng alle ingrediënten in een schaal en besprenkel de salade met de chilisaus.