10 juli 2020 Redactie BBQSTREET

Gegrilde kwartels met latin pollo paste en gegrilde ananassalsa

Huh? Wat? Zo doof als een… jazeker. Een gegrilde kwartel. In deze aflevering van BBQSTREET maakt Jord deze kleine vogels met een latin pollo paste, krieltjes en een pittige ananassalsa.

Print dit recept

INGREDIËNTEN

Latin pollo paste
8 tenen knoflook knoflooktenen (gepureerd in een vijzel)
3 tl gerookte-paprikapoeder
1 el zout
1 tl versgemalen zwarte peper
1 el gedroogde oregano
1 el gemalen komijn
1 tl gemalen piment (allspice)
1 tl chipotleflakes
2 el olijfolie
1 citroen

Krieltjes
300 g krieltjes in de schil
1 rode peper
2 tenen knoflook
olijfolie
1 tl komijnzaad
125 ml creme fraiche
1 limoen
2 el venkelzaad
zout + versgemalen peper

INGREDIËNTEN

Ananassalsa
1 ananas
2 rode puntpaprika’s
1 rode ui
3 groene jalapeno’s
2 lente-uitjes
1 tl bruine basterdsuiker
5 takjes koriander
1 limoen
zout + versgemalen peper

Kwartels
8 kwartels
1 citroen, in 4 partjes gesneden
klein bosje koriander

Bereidingswijze

Latin pollo paste
Rasp en pers de citroen. Vijzel de knoflooktenen met de rest van de ingrediënten tot een mooie pasta en voeg het sap en de rasp van de citroen toe.

Krieltjes
Boen de krieltjes goed schoon en doe ze in een braadslee. Snijd de rode peper in de lengte doormidden en verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Hak de peper fijn. Pel en hak de knoflook fijn. Meng de krieltjes met de rode peper, knoflook, olijfolie en komijnzaadjes. Breng op smaak met zout en versgemalen peper en rooster de krieltjes op de barbecue tot ze mooi goudbruin en gaar zijn. Rasp en pers ondertussen de limoen uit boven de creme fraiche en. Rooster de venkelzaadjes in een droge skillet. Garneer de krieltjes met de creme fraiche en de geroosterde venkelzaadjes.

Ananassalsa
Schil de ananas. Snijd in de lengte in kwarten. Verwijder de kern en snijd lange plakken van 5 centimeter dik en gril op de hete barbecue tot er grillstrepen zichtbaar zijn. Snijd de puntpaprika’s doormidden en verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Besprenkel de paprika’s met olijfolie en grill ze op de barbecue tot er grillstrepen zichtbaar zijn. Laat de ananas en paprika’s afkoelen en snijd ze in blokjes. Pel en snipper de ui. Snijd de jalapeno’s doormidden en verwijder de zaadjes en zaadlijsten.
Snijd de jalapeno’s in kleine blokjes. Snijd de lente-ui in fijne ringetjes. Meng alle ingrediënten voor de salsa samen met de fijngehakte koriander en het sap van de limoen. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.

Kwartels
Knip met een gevogelteschaar de ruggengraat uit de kwartels en druk ze met de palm van je hand op een werkblad open zodat ze wat platter worden. Dit maakt het gelijkmatig grillen makkelijker. Wrijf de kwartels goed in met de Latin Pollo Paste en laat 1 uur op kamertemperatuur marineren. Bereid ondertussen een BBQ voor op direct grillen en verhit deze tot een temperatuur van 160 °C is bereikt. Leg de kwartels eerst met de huidkant op het rooster van de BBQ en gril met de BBQ-deksel gesloten tot de huid mooi bruin kleurt en krokant is. Draai de kwartels om en gril verder tot ze een kerntemperatuur van 70 °C hebben bereikt. Gril tegelijk wat citroenpartjes mee tot deze zacht zijn geworden. Haal de kwartels van de BBQ en leg ze op een schaal. Knijp de gegrilde citroenpartjes uit.
over de kwartels en garneer met grofgehakte korianderblaadjes.

, , , , , , , , , , , ,