1 juli 2020 Redactie BBQSTREET

Op cederhout gerookte zalmwraps

In deze aflevering van BBQSTREET, elk hipsterzaakje zijn ze te vinden; zalmwraps. Maar nog nooit zo stoer klaargemaakt als door Ralph. Lekker fris voor de zomer!

Print dit recept

INGREDIËNTEN

0,5 verse zalmzijde (600 gram)
peper en zout
honingmosterd
4 el bruine suiker
1 komkommer
scheutje gembersiroop
1 venkelknol
0,25 rodekool
2 radijsjes
1 rode peper
1 krop botersla
6 tortilla-wraps (medium)

INGREDIËNTEN

Sinaasappel-dillemayonaise
150 gram crème fraiche
150 gram Zaanse mayo
1 el honing
1 el honingmosterd
1 sinaasappel (schil plus sap)
1 bosje dille, fijngehakt
peper, zout

Extra benodigdheden
Cederhouten plank
mandoline
pizzasteen

Bereidingswijze

Bestrooi de zalm aan beide zijden met peper en zout. Bestrijk met honingmosterd en
bestrooi met bruine suiker. Leg de zalm op het cederhouten plankje. Leg het plankje met de zalm op de barbecue (direct boven de vlam). Gaar op circa 180 graden circa 18 minuten. Haal de zalm van het plankje en hak de zalm in kleine stukjes Was de komkommer, snijd de kontjes eraf. Verdeel de komkommer in 5 stukken en snijd deze stukken tot staafjes van 5×5 mm. Meng de komkommer met wat gembersiroop. Schaaf
de venkel en radijs met een mandoline in plakjes en bewaar op ijswater. Schaaf de rodekool en snijd de rode peper.

Meng in een kom de creme fraiche met de mayonaise, honing en honingmosterd. Rasp en
pers de sinaasappel boven de kom. Hak de dille en voeg toe. Breng op smaak met peper en zout en roer goed door. Meng de zalm met de uitgelekte venkel, radijs en komkommer. Verwarm de wrap circa 10 seconden per kant op het hete rooster. Beleg de tortilla met blaadjes sla en rodekool. Verdeel hierover het zalm-groentemengsel. Lepel hier de sinaasappel-dillemayonaise en verdeel er de rode peper over. Vouw de tortilla
tot een wrap.

, , , , , , , , , , , , ,