26 juni 2020 Redactie BBQSTREET

Steak sandwich en BBQ-smoothie

Een smoothie? Die valt toch door het rooster? Klopt. En toch maakt Ralph in deze aflevering van BBQSTREET de perfecte barbecue-smoothie. En daarnaast een rijke steak sandwich. Maken!

Print dit recept

INGREDIËNTEN

400 gram Limousin entrecote
1 rode paprika
125 gr crème fraiche
125 gr mayonaise
0,25 potje mierikswortelpuree
sap van 1 limoen
4 kleine ciabatta’s of 2 normale
bieslook
25 gr rucola
scheutje witte balsamicoazijn
1 bos platte peterselie
olijfolie
peper en zout
Fleur de sel

Extra benodigdheden
Langwerpige baksteen/warmhoudrooster gasbbq

INGREDIËNTEN

BBQ-smoothie
300 ml yoghurt
3 bananen
1 ananas
30 ml rum
3 bollen vanille-ijs
0,5 rode peper
40 ml gembersiroop
5 snufjes kerriepoeder
Cacaopoeder
125 gram suiker
10 ml water

Bereidingswijze

Sandwich
Blaker de rode paprika rechtstreeks in de kolen zwart (regelmatig draaien) in circa 8 minuten en laat ze even afkoelen. Gril de steaks op een hete barbecue. Bak de ciabatta’s af volgens de aanwijzingen op de verpakking op het warmhoudrooster van
de gasbarbecue.

Meng de mayonaise met de creme fraiche en de mierikswortelpuree in een kom. Rasp en
pers hierboven de limoen uit. Snijd de peterselie fijn en voeg toe. Breng op smaak met peper en zout. Verwijder met de vingers de schil, zaden en de zaadlijsten van de paprika en snijd de paprika in dunne reepjes. Hak de peterselie fijn. Doe de paprikareepjes in een kom en voeg de peterselie, balsamicoazijn en olijfolie toe. Breng op smaak met wat peper en zout. Meng de rucola met een snufje fleur de sel en een scheutje olijfolie.

Portioneer de ciabatta’s als dat nodig is. Halveer de ciabatta’s in de lengte horizontaal. Bestrijk beide kanten van het brood met de mierikswortelmayonaise. Beleg één helft met wat rucola en paprika-peterseliesalsa. Trancheer het vlees en verdeel de plakjes over de salsa. Bestrooi met wat peper en zout en leg de andere broodhelft erop.

BBQ-smoothie
Doe de suiker en het water in een pannetje en laat karameliseren. Schenk op een
bakpapiertje en laat afkoelen. Verkruimel tot poeder in een keukenmachine.  Pof de bananen in het houtskool in circa 7 minuten tot de schil donkerbruin is.  Schil de ananas en snijd plakken. Gril de ananas aan beide zijden op medium hoge temperatuur tot er mooie grillstrepen zichtbaar zijn.  Pureer een beetje van de ananas grof. Pureer de rest van de ananas met de rest van de ingrediënten, behalve de cacao -en karamelpoeder tot smoothie. Schenk de ananaspulp in glaasjes. Schenk daarop de smoothie en bestrooi met de cacaopoeder en karamelpoeder.

, , , , , , , , , , ,