3 juni 2020 Redactie BBQSTREET

Antichuchos de corazon met Peruaanse groene saus en mangosalsa

Het is net een liefdesliedje: antichuchos de corazon. En het betekent zoveel als: spiesjes van runderhart. En laat dat nou hartstikke lekker zijn! Jord goes romantic in deze aflevering van BBQSTREET.

Print dit recept

INGREDIËNTEN

1 runderhart van circa 800 g

Marinade voor hart
100 ml zonnebloem- of arachide-olie
50 ml rodewijnazijn
1 limoen
2 el gedroogde oregano
2 tl gemalen komijn
1 el fijngemalen chipotleflakes
1 tl molasse (eventueel vervangen door (appel)stroop)
zout naar smaak

Peruaanse groene saus
1 verse jalapeñopeper
1 bosje koriander
¼ bos basilicum
2 el geraspte Parmezaanse kaas
1 el verse gember
1 el honing
4 tenen knoflook
1 el zonnebloemolie
1 limoen
125 g mayonaise
zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

INGREDIËNTEN

Mangosalsa
1 mango
0,5 groene jalapeno
0,5 rode peper
1 limoen
0,5 cm verse gember
1 teen knoflook
1 rode ui
0,5 tl komijnpoeder
0,5 bosje koriander
olijfolie
zout + versgemalen peper

Bereidingswijze

Runderhart spiesjes
Maak het hart schoon door alle vliezen en pezen met een mesje te verwijderen. Snijd het hart in blokjes van circa 1,5 cm. Pers de limoen. Maak de marinade door in een kom alle ingrediënten te mengen. Voeg de runderhartblokjes toe, meng de marinade er goed door en laat ze een nacht marineren in de koelkast. Verdeel de runderhartblokjes gelijkmatig over meerdere satéspiesjes. Bereid een BBQ voor op direct grillen en verhit deze tot een temperatuur van 180 °C is bereikt. Gril de runderhartspiesjes tot ze rondom goed bruin zijn.

Peruaanse groene saus
Rasp en pers de limoen. Snijd alle ingrediënten van de Peruaanse groene saus grof en pureer in een blender tot de saus glad is. Breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.

Mangosalsa
Schil en snijd de mango in dikke plakken van ongeveer 1 cm. Gril de mango boven heet vuur aan beide kanten tot er mooie grillstrepen ontstaan. Verplaats dan de mango naar de indirecte zone om langzaam zacht te worden. Snijd daarna de mango in blokjes van ongeveer 1 centimeter. Snijd de jalapeno en de rode peper over de lengte doormidden, verwijder de zaadjes en de zaadlijsten en hak de pepers ragfijn. Rasp en pers de limoen. Schil en rasp de gember. Pel en hak de knoflook fijn. Pel en snipper de rode ui. Meng alle ingrediënten. Voeg het komijnpoeder toe. Snijd de koriander fijn en
voeg toe. Breng op smaak met olijfolie, zout en versgemalen peper.

Serveer de hartspiezen met de groene saus en salsa.

, , , , , , , , , ,