28 mei 2020 Redactie BBQSTREET

Gerookte panna cotta met aardbei – tomaat – kabeljauw met spek en courgette pasta

In deze aflevering van BBQ Street maakt Ralph een hoofdgerecht en een nagerecht. Kabeljauw met spek en een pasta van courgette. En een heerlijke panna cotta, gerookt op de barbecue.

Print dit recept

INGREDIËNTEN

Ingrediëntenlijst nagerecht
0,5 liter slagroom
1 vanillepeul / of vanille-extact
5 gelatineblaadjes
4 el witte basterdsuiker
500 gram aardbeien
1 rode peper
1 roma-tomaat
poedersuiker

Ingrediëntenlijst hoofdgerecht
1 blik tomatenblokjes
1 tak cherry-trostomaatjes
2 teentjes knoflook
2 bosjes basillicum
30 gram pijnboompitten
1 punt Parmezaanse kaas
2 kabeljauw lendenen
8 plakken ontbijtspek
2 courgettes
olijfolie

EXTRA NODIG

Mandoline
Rookdoos met kersenhout
Aluminium bakje
Blender
Glazen of schaaltjes
Staafmixer

Bereidingswijze

Bereidingswijze nagerecht
Steek de bbq aan. Vul de rookdoos met kersenhout en leg in de bbq. Halveer de roma-tomaat, bestrijk de doorgesneden kant met olijfolie en gril deze circa 10 minuten. Doe de tomaat met de aardbeien en een kwart van de peper in een blender en mix tot gladde massa. Voeg eventueel een eetlepel poedersuiker toe.

Doe slagroom in een aluminium bak en rook deze circa 5 minuten. Week de gelatineblaadjes in een kom koud water circa 2 minuten. Schenk de gerookte room in een steelpan en voeg de vanille en suiker toe. Zet dit op de zijbrander. Voeg de gelatine toe en verwarm circa 1 minuut. Schenk de room in glazen en laat in circa 3 uur opstijven. Schenk de coulis bij het serveren erover. Garneer met een aardbei.

Bereidingswijze hoofdgerecht
Verhit de grillplaat op de bbq. Pof de tros-tomaatjes in de bbq op het rooster circa 10 minuten. Rooster de pijnboompitjes in een droge pan. En hou een paar pijnboompitjes achter voor de presentatie. Pel de helft van de knoflook en doe samen met de helft van de basilicum, de Parmezaanse kaas, pijnboompitjes en een flinke scheut olie in een hoge maatbeker. Pureer met de staafmixer tot pesto of vijzel het geheel. Breng op smaak met peper en zout.

Snijd de courgette met de mandoline. Gril de kabeljauw op de huid circa 4 minuten. Leg hiernaast het spek en draai de kabeljauw op het spek aan de vleeskant. Gril deze kant nog circa 3 minuten. Haal de vis van het spek en gril het spek nog circa 1 minuut. Laat het spek afkoelen op een keukenpapiertje.

Doe de tomatenblokjes in een skillet op de zijbrander en verwarm in circa 2 minuten. Snijd de resterende knoflook fijn en scheur de resterende basilicumblaadjes. Voeg toe aan de tomatenblokjes.

Verdeel de saus over borden. Meng de courgette met de pesto en verdeel over de borden. Serveer met de vis, het spek en de tomaatjes. Bestrooi met pijnboompitten en verkruimel het spek erover.

, , , , , , , , , , , , , , , ,