27 mei 2020 Redactie BBQSTREET

Smokey red chimichurri

Een smoothie? Die valt toch door het rooster? Klopt. En toch maakt Ralph in deze aflevering van BBQSTREET de perfecte barbecue-smoothie. En daarnaast een rijke steak sandwich. Maken!

Print dit recept

INGREDIËNTEN

Smokey red chimichurri
1 rode paprika
1 grote rode ui, fijngesnipperd
2 tomaten, ontveld, ontpit en in kleine blokjes gesneden
2 knoflooktenen, fijngehakt
2 el fijngehakte verse peterselie
1 tl fijngehakte verse oregano
2 el fijngehakte koriander
1 verse jalapeñopeper, zaadjes verwijderd en fijngehakt
1 tl chilipoeder
1 tl gerookte-paprikapoeder
½ tl gemalen komijn
150 ml olijfolie
50 ml rode wijnazijn
zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

BEREIDINGSWIJZE

Rooster de paprika op de BBQ totdat het vel zwartgeblakerd en het vruchtvlees zacht
geworden is. Verwijder het velletje en de zaadlijsten en snijd zo fijn mogelijk. Pel en snipper de ui. Ontpit de tomaten en snijd in kleine blokjes. Pel en hak de knoflook. Ris en hak de peterselie, oregano en koriander. Haal de zaadjes uit de jalapeno en snijd de peper fijn. Voeg alle ingredienten toe aan de paprika. Roer goed door en breng op smaak met zout en versgemalen peper.

, , , , , ,