25 mei 2020 Redactie BBQSTREET

Spareribs met maiskolven en rauwkost

Wie barbecue zegt, zegt low en slow. En wie low en slow zegt, zegt spareribs. In deze aflevering van BBQ Street maakt Ralph spareribs zoals je ze nog nooit geproefd hebt.

Print dit recept

INGREDIËNTEN

Spareribs
5 spareribs (baby back)
Dijon mosterd (genoeg om de spareribs mee in te smeren)
2 el paprikapoeder
0,5 el cayennepeper
1,5 el uienpoeder
1,5 el knoflookpoeder
0,5 el komijnpoeder
1 el mosterdzaadpoeder
1 el gemalen zwarte peper
2 el zout
appelsap

BBQ-saus
100 ml ketchup
2 el Worcestershiresaus
1,5 el Bruine suiker
1 el gemberpoeder
Tabasco naar smaak
Scheutje ahornsiroop
1 el honing
Scheutje appelazijn
Water

Bijgerecht
4 maiskolven (voorgekookt)
Roomboter
Zout-flakes of fleur de sel
bieslook

INGREDIËNTEN

Rauwkost
1 rode ui
1 rode kool
1 winterpeen
1 citroen
1 rettich
1 appel (granny smith)
1 mayonaise
1 frambozenazijn
Suiker

Extra nodig
Briketten
Aanmaakwokkels
Briketterstarter
Spareribsrack
meng / beslagkom
Siliconen kwast
Dik aluminiumfolie
mandoline
rookhout
gaspitje erbij voor de saus

Bereidingswijze

Steek de bbq aan. Vul de schaal met water en week het rookhout circa 10 minuten.
Ontvlies de spareribs en wrijf ze in met mosterd. Meng de gedroogde specerijen en wrijf hiermee het vlees in. Pak het vlees in in folie en leg met de waterschaal en rookhout op de bbq. Rook het vlees circa 1,5 uur.

Vouw wat folie dubbel. Pak het vlees uit en leg met de vleeskant naar beneden en met het bot omhoog op de dubbelgevouwen folie. Schenk wat appelsap over het vlees en leg op de bbq. Stoom zo circa 1 uur.

Doe de ingrediënten van de bbq-saus in een pan en verwarm. Roer goed door en laat een beetje inkoken. Lak vervolgens het vlees met de bbq-saus en leg circa 30 minuten op de bbq.

Pak de maïskolven in in folie en leg op de bbq. Gaar in circa 20 minuten.

Pel de ui. Schil de winterpeen en rettich. Snijd de ui, rode kool, winterpeen, rettich en appel in dunne reepjes. Meng de mayonaise met de frambozenazijn, citroensap en suiker en breng op smaak met peper en zout. Voeg de gesneden groente en appel toe en roer goed door.

Hak de bieslook.

Serveer het vlees met de rauwkost. Leg er een maiskolf bij en garneer met boter, bieslook en maldon zout.

, , , , , , , ,