22 mei 2020 Redactie BBQSTREET

Tonijnsteaks met ananas en poke bowl met ossenhaas

Ralph gaat Aziatisch. Een heerlijke tonijnsteak met sesam en ananas en een poke bowl met sushirijst, sake, mirin en ossenhaas. In deze aflevering van BBQ Street, heerlijk Aziatisch. Van de barbecue.

Print dit recept

INGREDIËNTEN

Poke bowl
150 gram sushirijst
Scheutje sushiazijn
3 cm verse gember
1 sjalot
1 teen knoflook
0,5 rode peper
100 ml sojasaus
50 ml sake
50 ml mirin
50 g bruine suiker
200 g ossenhaas
1 rode ui
1 rettich
1 winterpeen
1 bosje radijsjes
1 komkommer
1 avocado
1 mango
100 gram gepelde, gekookte sojabonen

INGREDIËNTEN

Tonijnsteaks
3 rode pepers
100 ml zonnebloemolie
1 ananas
2 Tonijnsteaks
sesamolie
1 tl wasabipoeder
1 liter volle slagroom
1 lente-ui
Sesamzaadjes

Benodigdheden
Mandoline
Meng / beslagkom
Foodprocessor / Blender
Slagroomspuit – patronen (of een handmixer)
IJsblokjes
Steelpan (voor olie)
flinke kommen

Bereidingswijze

Bereidingswijze tonijnsteaks met ananas
Verwarm de zonnebloemolie in een pan. Snijd de pepers, voeg toe en verwarm circa 10 minuten. Meng de wasabipoeder met de slagroom in de slagroomspuit of met de handmixer.
Schil de ananas en snijd in stukken. Bestrijk de ananas met de peperolie en gril in circa 10 minuten om en om goudbruin. Snijd de lente-ui in ringen. Snijd de tonijn in stukken. Bestrijk de tonijn met sesamolie en grill circa 1 minuut om en om.
Bestrooi de tonijn na het grillen met het sesamzaad. Plaats de ananas en tonijn op het bord en garneer met de lente-ui en de wasabislagroom.

Bereidingswijze poke bowl
Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet de rijst af en verdeel over een schaal. Voeg de azijn toe, meng goed en laat afkoelen.
Steek de bbq aan. Bereid een kom met ijswater voor.
Pel en snipper de sjalot. Pel en hak de knoflook. Schil en snijd de gember. Snijd de rode peper. Schenk de sojasaus, sake en mirin in de pan en voeg de sjalot, knoflook, gember, rode peper en suiker toe. Laat indikken. Snijd het vlees in dunne plakken en marineer.
Pel en snijd de ui. Schil de winterpeen. Schaaf de rettich, radijs, winterpeen en komkommer op de mandoline en leg in ijswater. Snijd de avocado en mango en bewaar op een bordje.
Gril het vlees met de aanhangende marinade circa 1 minuut om en om.
Maak een bowl op.

, , , , , , ,