20 mei 2020 Redactie BBQSTREET

Kipvleugels met blue cheese-dip en pulled pork-bitterballen

Lekkere borrelhapjes van de barbecue. Dat is waar Ralph in deze aflevering van BBQ Street mee bezig gaat. Kipvleugels met dip. En bitterballen gemaakt van pulled pork. Laat het feestje maar beginnen.

Print dit recept

INGREDIËNTEN

Pulled pork bitterballen
100 g boter
100 g bloem
500 ml runderfont
1 tl mosterd
1 snufje nootmuskaat
1 bos peterselie
500 g pulled pork – verwijzen naar recept
4 gelatineblaadjes
4 eieren
Fijn paneermeel
Panko
4 liter arachideolie (om te frituren)

Blue cheese dip
150 g stilton
150 g zure room
150 g Zaanse mayonaise
0,5 el witte wijnazijn
0,5 el Worcestershiresaus
Sriracha naar smaak

INGREDIËNTEN

Kipvleugels
2 kilo kipvleugels
0,5 el komijnpoeder
2 el paprikapoeder
1,5 el zout
1,5 el knoflookpoeder
1,5 el uienpoeder
2 el bruine suiker
0,5 el gedroogde tijm
1 tl chiliflakes
1 tl cayennepeper
1 citroen

Extra nodig
Meng / beslagkom
Spitmand
Aluminium bak / Gastonorm
Grote kookpan
Thermometer

Bereidingswijze

Smelt de boter in een hoge pan en voeg de bloem toe. Gaar al roerende circa 2 minuten. Voeg de bouillon toe en breng op smaak met nootmuskaat en mosterd. Week de gelatine circa 3 minuten in koud water. Hak de peterselie. Voeg de pulled pork, de gelatine en peterselie toe aan de bouillon. Verwarm nog circa 1 minuut en verspreid over een schaal. Laat in circa 3 uur afkoelen en opstijven.

Verwarm de olie in de hoge pan op de zijbrander op 185 graden.
Kluts de eieren in een diep bord. Strooi de panko en paneermeel in twee andere borden. Rol ballen van de salpicon en rol ze eerst door het ei, dan door het paneermeel, weer door het ei en tenslotte door de panko. Frituur de bitterballen in circa 3 goudbruin en gaar.

Bereidingswijze kipvleugels
Maak de bbq aan.
Doe de gedroogde specerijen bij elkaar en meng ze. Rasp de citroen en voeg de rasp toe aan de rub. Wrijf de kipvleugels eerst met olie en vervolgens met de specerijenmix in. Doe de kip in de spitmand en zet deze op de bbq. Gaar in circa 40 minuten.
Meng de mayonaise met de zure room, stilton, witte wijnazijn, worcestershiresaus. Voeg naar smaak sriracha toe. Serveer de saus bij de kipvleugels.

, , , , , , , , , , , ,