19 mei 2020 Redactie BBQSTREET

Grilled chicken ranch wraps en chorizo-gamba quesadilla’s

Ook zo gek op wraps? In deze aflevering van BBQ Street maakt Jord heerlijke wraps met kip en gesmolten kaas en quesadilla’s met gamba’s. Lekker uit de hand eten en hete kaas over je vingers!

Print dit recept

INGREDIËNTEN

GRILLED CHICKEN RANCH WRAPS

RANCHSAUS
3 el mayonaise
2 el karnemelk
3 el zure room
1 tl gedroogd bieslook
1 tl gedroogde dille
1 tl gedroogde peterselie
0,5 tl uiengranulaat
0,5 tl knoflookgranulaat
zout + versgemalen peper
1 citroen

8 plakken gerookt ontbijtspek
400 g kipdijfilet
4 el cajunkruiden
2 el olijfolie
4 grote tortilla’s
100 g mozzarella, fijngehakt
75 g Parmezaanse kaas, geraspt
50 g verse spinazie

INGREDIËNTEN

ARGENTIJNSE SALSA CRIOLLA
3 grote tomaten
1 grote witte ui
0,5 rode paprika
1 lente-ui
5 takjes verse oregano
1 teen knoflook
4 el olijfolie
1 el appelciderazijn
zout + versgemalen peper

QUESADILLA’S
300 g gepelde gamba’s uit de diepvries, maat 31/40 (klein)
3 el cajunkruiden
2 rode uien
1 el olijfolie
zout + versgemalen peper
8 tortilla’s
300 g cheddar
200 g chorizoworst
4 el bladpeterselie
2 limoenen

Bereidingswijze

Begin met het maken van de ranchsaus door de mayonaise, karnemelk en zure room met een garde of vork net zolang te mengen tot er een gladde saus zonder klontjes ontstaat. Voeg daarna de resterende ingrediënten toe en roer deze er goed door. Pers de citroen en voeg de helft van het sap toe. Controleer de smaak van de ranchsaus, die moet friszuur zijn. Voeg naar smaak zout, peper of
extra citroensap toe.

Bereid een BBQ of grill met gietijzeren grillrooster voor op direct grillen en verhit deze tot een temperatuur van 180 °C is bereikt. Gril de plakken gerookt ontbijtspek krokant en zet opzij. Kruid de kippendijen met de cajunkruiden en olie en gril ze tot ze een kerntemperatuur hebben bereikt van 75 °C. Snijd de kippendijen in dikke plakken. Snijd de mozzarella fijn. Rasp de Parmezaanse kaas. Leg de tortilla’s plat op je werkvlak of het aanrecht. Verdeel daarover de gegrilde kippendijen, het krokante spek, de Parmezaanse kaas, de
mozzarella en spinazie. Lepel wat van de ranchsaus over de vulling en rol de tortilla’s strak op. Probeer daarbij de zijkanten naar binnen te vouwen zodat je een gesloten rol hebt waar de vulling niet uitvalt; zet eventueel vast met wat cocktailprikkers. Leg de gevulde wraps op de BBQ en rooster ze met gesloten deksel 3 minuten . Draai de wraps om en rooster ze nogmaals 3 minuten met gesloten deksel. Snijd de wraps doormidden en serveer met de overige ranchsaus.

ARGENTIJNSE SALSA CRIOLLA
Verwijder de zaadjes uit de tomaten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Pel en snipper de ui fijn. Snijd de rode paprika in kleine blokjes. Hak de lente-ui in fijne ringetjes. Snijd de oregano in fijne reepjes. Pel en hak de knoflook fijn. Meng alles met de olijfolie en azijn. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.

QUESADILLA’S
Bereid een BBQ voor op direct grillen en verhit hem tot een temperatuur van 180 °C is bereikt. Ontdooi de gamba’s en dep ze goed droog. Kruid ze met de cajunkruiden en grill ze kort tot ze gaar zijn. Snijd de uien in dunne ringen, bestrijk de ringen met olijfolie en bestrooi met zout en versgemalen peper. Gril de uienringen kort tot ze zacht worden. Rasp de cheddar. Snijd de chorizo in dunne reepjes. Snijd de peterselie in dunne reepjes.

Rasp de limoenen. Leg vier tortilla’s op een werkblad en verdeel de cheddar, chorizo, gamba’s, uienringen, peterselie en limoenzest erover. Dek af met de overige vier tortilla’s en druk goed aan. Zet eventueel een pizzasteen op de BBQ en breng deze in circa 10 minuten goed op temperatuur. Leg met een brede spatel een gevulde tortilla op de pizzasteen, dek af met de deksel en bak de tortilla circa 3 minuten, tot de onderkant goudbruin is. Draai de tortilla voorzichtig met de spatel om en bak de andere kant eveneens circa 3 minuten, tot hij goudbruin is en de kaas is gesmolten. Schep de quesadilla van de BBQ en verdeel hem op een snijplank in zes punten. Herhaal met de overige drie gevulde tortilla’s.

Serveer de quesadilla’s met de salsa criolla.

, , , , , , , , ,