18 mei 2020 Redactie BBQSTREET

Broodje pulled pork met friet en coleslaw

Pulled pork. Heerlijk op een broodje. Uiteraard met een grote hap friet en een frisse coleslaw. In deze aflevering van BBQ Street laat Ralph zien hoe hij dit klassiek Amerikaanse gerecht maakt.

Print dit recept

INGREDIËNTEN

Pulled pork
olie
3 kg procureur
3 el bruine suiker
0,5 el kurkumapoeder
2 el uienpoeder
2 el knoflookpoeder
1 tl cayennepeper
2 el paprikapoeder
2 el zout
0,5 el chiliflakes
1 zak ovenfrites

Zoetzuur
250 ml azijn
250 water
250 gram suiker
verse gember
1 rode peper
1 winterpeen in linten
1 komkommer in linten
3 kleuren cherrytomaten (geel, rood, oranje), paar handjes, gehalveerd

BBQ-SAUS
200 ml ketchup
4 el Worcestershiresaus
2 el bruine suiker
2 el mosterdpoeder
Tabasco
Flinke scheut frambozenazijn

INGREDIËNTEN

Coleslaw
75 ml melk
75 ml karnemelk
75 ml yoghurt
135 gram mayo
50 gram suiker
scheutje appelazijn
1 citroen sap
1 granny smith appel, julienne
1 winterpeen, julienne
1 rode kool
1 witte kool
Radijsjes
1 rode ui

10 zachte ronde broodjes
2 little gem

Extra nodig
Meng / beslagkom
Spitmand
Aluminium bak / Gastronorm
Houtskool inzet
Houtskool
Rooksnipper (apple)
Rookchuncks
Koelbox
Thermometer
Aluminiumfolie
blauw-witte koelbox

Bereidingswijze

Pulled pork
Steek de bbq aan.
Meng de gedroogde specerijen door elkaar. Wrijf het vlees in met olie en vervolgens met de specerijenmix. Doe het vlees op de bbq met rooksnippers en gaar circa 8-16 uur. Haal het vlees van de bbq en laat deze circa 1,5 uur rusten in de koelbox. Pluk het vlees.

Friet
Meng de frieten met olie en bestrooi met peper en zout. Voeg, mocht er wat van de specerijenmix over zijn ook wat van toe. Doe de frieten in de spitmand en zet op de bbq. Laat in circa 60 minuten garen.

Coleslaw
Meng de melk, karnemelk, yoghurt, mayonaise en suiker in een kom. Voeg een scheutje appelazijn en het sap van de citroen toe. Snijd de appel, winterpeen, rodekool, witte kool, radijsjes en ui in dunne reepjes. Voeg de gesneden groente toe aan de dressing en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout.

Zoetzuur
Doe de azijn, water en suiker in een pan en verwarm. Schil de gember. Snijd de gember en rode peper en voeg toe. Schil linten van de winterpeen en komkommer en voeg toe. Snijd de tomaten in kwarten en voeg toe.

BBQ-saus
Doe alle ingrediënten in een pan en verwarm circa 5 minuten.

Bouw het broodje op en serveer met de frieten, zoetzuur, coleslaw en bbq-saus.

, , , , , , , , , ,