11 mei 2020 Redactie BBQSTREET

Kip piri piri met perziken en white sauce

Lekker pittige kip piri piri met gegrilde perziken. Ralph maakt in deze aflevering van BBQ Street een hoofdgerecht volledig van de barbecue.

Print dit recept

INGREDIËNTEN

Kip
1 knoflookbol
2 rode ui
2 takken cherry-trostomaatjes
1 rode paprika
1 gele madame jeanette
3 jalapeno’s
3 rode pepers
0,5 el gedroogde tijm
1 el paprikapoeder
1 el knoflookpoeder
1 el uienpoeder
1 tl komijnpoeder
zout, peper
Scheutje rode wijnazijn
1 bos peterselie
2 kippenbouten
2 kippenpoten (drumsticks)

Pilav rijst
150 gram witte snelkookrijst
1 groot blik halve perziken
1 bosui
1 rode peper

INGREDIËNTEN

White sauce
1 el creme fraiche
2 el Zaanse mayonaise
1 el mierikswortelpuree
scheutje witte wijnazijn
1 sinaasappel
2 citroenen
1 limoen
10 blaadjes salie

Extra nodig
Meng / beslagkom
Houtskool
Aanmaak wokkels
Food processor / Blender
Kookpan
Ovenschaal
Vijzel

Bereidingswijze

Verwarm de bbq tot circa 120 graden.

Pof de knoflookbol circa 15 minuten tussen de kolen. Rooster de trostomaten, paprika en uien circa 8 minuten. Rooster de madame jeanette en jalapeno’s circa 3 minuten.

Wrijf de kip in met olie. Meng de droge specerijen en wrijf hier de kip mee in.

Haal de geroosterde groente uit de bbq en wrijf de geblakerde stukken weg. Doe de groente in de blender. Voed de rode wijnazijn en een scheut olijfolie toe. Pers er een citroen boven uit en voeg de peterselie toe. Breng op smaak met zout. Pureer tot marinade en verdeel over twee kommen.

Snijd de kip over verschillende plekken in en laat circa 20 minuten marineren in een van de kommen. Gril de kip circa 50 minuten en lak tussendoor af met het restant van de marinade in de andere kom.

Breng een pan water met een beetje zout aan de kook op het rooster. Kook de rijst circa 10 minuten. Gril de perziken circa 5 minuten. Snijd de rode peper in reepjes. Snijd de lente-ui in ringen. Snijd de helft van de perziken in blokjes, bewaar de andere helft voor het dessert. Giet de rijst af en meng hier de rode peper, perzik en lente-ui door.

Meng voor de saus de creme fraiche, mayonaise, witte wijnazijn en mierikswortelpuree. Rasp de sinaasappel, citroen en limoen en voeg toe. Pers de limoen en de sinaasappel. Voeg 1 eetlepel sinaasappelsap toe en al het limoensap. Snijd de salie fijn en voeg toe. Breng op smaak met peper.

, , , , , , ,